Projekat "EkoPatrola"

UDRUŽENJE ''PIZZLY''


Naš pogled-vizija

Naša misija

Naša strategija

Edukacija i zabava

Naš pogled – vizija

Siguran, čist i zdrav okoliš. Poboljšati kvalitet života sadašnjih i budućih generacija, jedna je od temeljnih vrijednosti koje su uključene u viziju udruženja. Naša vizija je postati ekološko udruženje prepoznatljivo po korištenju najboljih praksi u obrazovanju izgrađenih na načelima održivosti, s naglaskom na to kako ljudi i priroda mogu biti u održivom skladu.

Naša misija

Naša misija je osigurati pouzdanu, kvalitetnu, zanimljivu i trajnu edukaciju o okolišu i održivoj budućnosti, koristeći moć obrazovanja kroz umjetnost za unapređenje ekološke etike, građanskog angažmana i znanja naših mladih učesnika u stvaranju pozitivnih društvenih promjena radi rješavanja društvenih i ekoloških pitanja s kojima se društvo suočava.

Naše strategije

Naš se rad temelji na stvaranju pozitivne društvene promjene na okolinu, u tome što motivira pojedince i zajednice da učestvuju u zaštiti životne sredine.Naša publika uključuje one koji dopiru do drugih, to su naša djeca (budućnost), te sve one kojima je stalo do toga kako ekološko obrazovanje uz zanimljiv zabavni angažman može doprinijeti da društvo u cjelini bude bolje informisano i aktivno u rješavanju ekoloških prodlema.

Edukacija i zabava

Udruženje PIZZLY povezuje vrhunske stručnjake iz oblasti ekologije i umjetnosti, radi unapređenja i stvaranja interdisciplinarnih alata za popularizaciju ekološke svijesti i ekološkog morala građana, a u svrhu zaštite okoliša kao opšteg dobra. Pobornici smo integralnog sistema zaštite okoliša koji podrazumijeva korištenje svih raspoloživih metoda i kapaciteta.
Mišljenja smo da večina starije generacije nemilosrdno zagađuju okoliš na različite načine, zato vjerujemo da su po pitanju ekološke edukacije ove generacije zauvijek izgubljene. U toliko je neizmjerno važna misija, posvetiti se mlađim naraštajima i od najranijeg djetinjstva educirati ih, da je ono što čine njihovi roditelji pogrešno. S obzirom da se radi o dobi koja najbolje uči kroz zabavu, smatramo da je ovaj metod, na kojem će raditi naš tim, savršen način da educiramo nove generacije u tom smislu. Planeta je prelijepa, trebamo naučiti mlade da je vole i poštuju, paze i čuvaju, a ekologija je u savezu sa zabavom, čini nam se najbolji put. Naši mladi su danas, kao nikad prije, osjetljivi i ugroženi što zbog naših, lokalnih, političkih i socijalnih okolnosti, što zbog globalnog trenda površnosti i prizemne, proste zabave koja ih odvlači od kvalitetnih animiranih filmskih sadržaja koji bi ih u isto vrijeme i zabavili, oplemenili, i educirali.